Sodyum askorbat - Antioksidan, Stabilizatör
Sodyum askorbat, askorbik asidin (C vitamini) tuzu olarak bilinir. Tıpkı askorbik asit gibi, antioksidan ve stabilize edici olarak kullanılır. Gıdaların oksijenle tepkimeye girmesini engelleyerek serbest radikallerin yayılmasını önler. Kesilmiş meyvelerde bu özellik sayesinde kahverengileşme engellenir; tuz ile birleştiğinde ise etin sulu kırmızı rengini korumasını sağlar. Ayrıca, gıda endüstrisi tarafından konserveler, kek karışımları, ekmek, et ürünleri, meyve ve sebze konserveleri, meyve suları ve nektarları, reçeller ve marmelatlar ile bira ve şarapta sıkça kullanılmaktadır.
Ürün özellikleri: Glutensiz, Laktozsuz, Vegan
Gıda etiketlemesi: E 301
Üretim: Sodyum askorbat, askorbik asitten sentetik olarak üretilir.